Simon K. Jensen

Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: 4.2. Variabel, double #879
  Simon K. Jensen
  Keymaster

  Hej Daniel.
  Ursäkta sent svar (semestertider). Vilket program gäller det? Kan du lägga ut koden här? (Se https://www.riktigcpp.se/topic/om-att-skriva-kod/).

  som svar på: åäö ÅÄÖ #878
  Simon K. Jensen
  Keymaster

  Hej, Daniel.
  Ursäkta sent svar (semestertider). Antar att du använder en ny utgåva av Visual Studio. Och ja, då är kapitel 2.5 inte så väsentligt eftersom problemet har lösts på annat sätt. Programmerar du för en viss icke-specificerad plattform är det dock fortfarande bra att säkerställa att just teckenhanteringen fungerar överallt. Numera ser man sällan problemet, men det dyker upp ibland. Konsolapplikationer används primärt i undervisningssammanhang, vilket nog är en av orsakerna till att detta inte haft hög prioritet hos Microsoft tidigare.

  som svar på: Diskussion om bra böcker #843
  Simon K. Jensen
  Keymaster

  ”Programming: Principles and Practice Using C++” (Stroustrup) är en bra utgångspunkt!

  som svar på: Diskussion om bra böcker #202
  Simon K. Jensen
  Keymaster

  Svar till Nisse: Boken som denna webbplats handlar om är ju bra. 🙂 Men C++ på riktigt är en introduktionsbok och den är passar bra för nybörjare. Vill man gå vidare med C++ behövs en något tjockare bok, och de flesta bra böcker som går igenom hela språket C++ är på engelska.
  Det finns ett undantag, nämligen C++ direkt av Jan Skansholm. Denna bok är okej. Den är inte felfri och begreppet sats förklaras inte alls utan nämns bara i början av boken (där det står att satser normalt avslutas med semikolon, vilket är så oprecist att det är fel). Dessutom är den mer matematikorienterad än vad många önskar. Men trots dessa brister är det en acceptabel presentation av språket C++.
  Inga andra böcker än dessa två (om C++) på svenska är värda att läsa. Så är det tyvärr.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)